top of page

האופן בו רצון המטופל מדבר מתחילת המפגש

  • תמונת הסופר/ת: Yuval Alon
    Yuval Alon
  • 17 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות


🌟 החשיבות של תחילת מפגש הטיפול 🌟

בתחילת כל מפגש, יש לנו הזדמנות ייחודית להקשיב לרצון של המטופלים שלנו—הרצון המולד שלהם להחלים. זה קריטי שהטיפול ינוהל על סמך רצון זה, כדי שנוכל להתמודד עם הבעיות שהם באמת זקוקים לעזרה בהן.

כאשר מטופל משתף אותנו במחשבות וברגשות בתחילת המפגש, הוא מדריך אותנו לגבי המקום שבו הוא זקוק לתמיכה. הנה דוגמה שממחישה הליך זה וכיצד ניתן לעקוב אחר רצון המטופל:

מטופל: "וואו, כל כך הרבה קרה!"(הרצון שלו: בוא נחקור מה קרה.)

מטפל: "מה קרה?"

מטופל: "אמרתי בפעם הראשונה שאני כועס ולא התפוצצתי. פשוט יכולתי להגיד את זה! זו הפעם הראשונה!"

(הרצון שלו: להביע הצלחה ולשאול עליה.)

מטפל: "איך אתה מרגיש לגבי זה?"

מטופל: "וואו, זה ממש טוב! זו הפעם הראשונה."

חשוב לנו להכיר את ההצלחות הללו ולחגוג אותן. עלינו לחקור את ההיבטים החיוביים מבלי להעביר את המיקוד מיד לנושאים אחרים (נאבד את הפוקוס של המטופל והרצון שלנו יתחיל להוביל את המפגש).

מטפל: "זה באמת הפעם הראשונה."(שיקוף ההצלחה)

מטפל: "איך זה מרגיש בפנים?"

מטופל: "זה לא קרה קודם. לקח לי 7 חודשים לדבר עם החבר שלי שהייתי כועס עליו."(הרצון שלו: עזור לי להרגיש את הרגשות שלי כך שאוכל להמשיך לבטא אותם ולא להתנתק מהם כמו בעבר.)

מטפל: "אז זה קורה שכאשר יש לך כעס על אנשים שאתה אוהב, אתה מתנתק מהם לאורך זמן?"(בהירות על הדפסים)

מטופל: (אנחה - חרדה בשרירים הרצוניים בתוך חלון הסבילות) "גם אני מרגיש שהתפוצצתי ואז אני מרגיש בושה. אני ממשיך לדבר עליה, ואז אנשים שואלים אותי, 'למה אתה עדיין מדבר עליה? למה אתה לא בקשר איתה?'"(הרצון שלו: עזור לי להבין איך אני מתמודד עם רגשות מעורבים כך שהרצון שלי להרגיש אותם ינחה אותי יותר במקום הדפוסים שלי.)

מטפל: "אז כשאתה מתפוצץ, זה פוגע בקשר, נכון? יש לך גם אהבה וגם כעס, אבל אז לאן הולכים הרגשות שלך לאחר מכן, כשחברים שלך שואלים אותך, 'למה אתה ממשיך לדבר על זה?'"

מטופל: "אני ממשיך לדבר על מה שקרה.

"מטפל: "בדיוק! אז הרגשות מתפוצצים או מדוברים ולא מורגשים (ההבל בין לדבר על ללהרגיש את). אבל כשאתה מרגיש אותם, התוצאה היא...

"מטופל: (אנחה) "או, הרבה יותר טובה, אין מה להשוות.

"מטפל: "נכון! אז האם נוכל לשתף פעולה כך שתוכל להרגיש את כל הרגשות שלך ולא להתפרץ?"מטופל: "לא, לא! לא להתפוצץ."

מטפל: "נכון. אז מה עדיף—לדבר על הרגשות או להרגיש אותם?"

מטופל: "מספיק לדבר, אני רוצה להרגיש כדי להיות אמיתי. אני לא רוצה לשקר."

אינטראקציה זו מדגימה את האיזון שבין הרצון של המטופל להחלים לבין ההתנגדויות שהוא נתקל בהן. כמטפלים, תפקידנו הוא לעמוד בצורה ברורה לצד הבריאות ולתמוך במטופלים שלנו בכך שהם מאמצים את הרצון שלהם להחלים באמצעות הקשר הטיפולי אל מול דפוסי ההתנהגות להם הם רגילים. קריטי שהמטפל יזהה את דפוסי ההתנהגות שהמטופלים משתפים, אם הוא מתעלם מהם, אין למטופל מה לעשות בטיפול, כאשר הוא מכיר בהם, משקף אותם ועוזר למטופל להיות בבחירה, הקשר הטיפולי מאפשר עבודה ביחד אל מול אותם דפוסים כדי להרגיש את מה שלא ניתן היה להרגיש עד כה באופן בריא.

בואו נזמין את כל המטפלים לפעול בדרכים חדשות במפגשים שלהם, תוך התמקדות ברצון של המטופלים! יחד, אנו יכולים ליצור סביבה שבה מתאפשרת החלמה אמיתית.



Comments


תודה רבה - נחזור בהקדם האפשרי

צרו אתנו קשר

עם צוות מקצועי ומנוסה, ושיטה ייחודית מבוססת מחקר, אנו מציעים לעבוד יחד, להגדיר מטרות, ולעזור לכם לבחור בכם, ברגשות שלכם, ברצונות שלכם, בכוח היצירה שלכם, ולהשיג לתוצאות של ממש בטווח קצר.

istdp-1_edited.png

ISTDP ISRAEL

רחוב טשרנחובסקי 41, תל אביב 

טלפון:  052-2332179

  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

לטפל במה שחשוב לכם באמת, ולהשיג שיפור ותוצאות כבר בתחילת הטיפול 

כל הזכויות שמורות ליובל אלון - ISTDP  ישראל      עיצוב אתר - Video Guru

bottom of page